Eskişehir Low-E Çift Cam - Isı Yalıtımlı Çift Cam

Kısaca Low-E olarak ifade edilen Low-E ‘Düşük Emisyonlu’ anlamına gelmektedir. Low-E, cam yüzeyinin ısıyı yansıtabilme kabiliyetini ifade eder.

Low-E cam kaplaması çok incedir ve gözle görülmez. Low-e cam; Cam yüzeyinin metal veya metal oksit bir tabaka ile kaplanması ile elde edilir. Low-e kaplamalı cam; ısı ve ışık yayan enerjiyi yansıtıp ısıyı oluştuğu cephede tutar ve aynı zamanda da ışığın geçişine müsaade eder.

Low-e cam üzerindeki kaplama kızılötesi ışınlarının sıcak olan cephede kalarak soğuk olan tarafa geçmesini bloke ederek pencerenin ‘U Faktör’ değerini aşağıda tutar. Pencerelerin ısı kayıp değerleri ‘U Faktörü’ ile ifade edilir. ‘U Faktörü’ ne kadar düşük olursa pencerenin ısı akışına karşı olan direnci o kadar yüksek olur.

Yalıtım camı Low-e çift cam, ısı kontrol özelliği sayesinde ısı kaybını standart çift cama göre %50 azaltır.

Low-e çift cam; Kışın sıcağı içeride tutarak yakıt giderlerinden tasarruf sağlar. İlk yatırım harcamasını; sağladığı yakıt tasarrufuyla 1-2 yılda geri kazandırır.

Pencerelerinde Low-e çift cam kullanılan evlerde, pencere önlerinde soğuk bölge oluşmaz, ısı dağılımı eşit olur. Görüntüsü renksiz düz cam gibidir. Güneş ısısından maksimum oranda yararlanırken ışıktan ödün vermez yani gün ışığını engellemez.

Low-E cam kullanımı kış aylarında içeride oluşan ısının pencereden tekrar içeriye yansıtılmasını sağlayarak ısı yalıtımı sağlar.

Eskişehir Tezcanlar Cam olarak Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikamızda low-e çift cam, ısı yalıtımlı çift cam üretim ve satış hizmetleri veriyoruz.

Eskişehir Web Tasarım