Eskişehir Cam Firmaları Arasında Öncü Tezcanlar Cam

Eskişehir Tezcanlar Cam, Eskişehir cam firmaları arasında son teknoloji üretim tesisi, 40 yılı aşkın sektör tecrübesi, deneyimli personelleri ve üstün kalite anlayışı ile hizmet vermektedir.

Eskişehir Tezcanlar Cam, Cam işleme sürecinin her aşamasında titizlikle çalışmaktadır.

 

Kesim işlemi; Plaka halindeki camlar istenilen ebatlarda kesilerek kullanılır. Cam kesim işlemi elmas veya CNC makineler ile yapılabilir.

Lamine Cam

Lamine cam; Halk arasında kırılmaz cam olarak bilinmektedir. Aslında kırılabilen fakat kırıldığında dağılmayan camdır. Lamine Cam; Plaka halindeki iki camın iki tarafında yapışkanlı bir folyo (p.v.b.) ile birleştirilmesi sonucunda oluşur. Böylece camın mukavemeti artar ve kırılsa bile dağılmayıp bir arada kalır. Bu yüzden güvenlik camı olarak kullanılmaktadır.

Rodaj İşlemi

Rodaj işlemi Cam- Ayna kenarlarının, köşelerinin herhangi bir şekilde el kesmesi, kesik gibi nedenlere sebep vermemesi için perdahlanması yani bileyleme dediğimiz şekilde zımparalanmasıdır. Bu işlemler yapıldıktan sonra matlaşan kesim yüzeyleri en son olarak parlatma dediğimiz işleme girerek kullanıma sunulur.

Cam kenarlarının ve köşelerinin keskinliğinin alınması işlemine bant rodaj, 90° ve 45° eğimlerle perdahlanması işlemine düz rodaj, yay biçiminde perdahlanması işlemine ise balık sırtı veya C rodaj, kademeli olarak rodajlanmasına ise profil rodaj denir. Parlatma, rodaj sonrası matlaşan kesim yüzeyinin ikinci bir işlemle parlatılmasıdır.

Kumlama

Cam, Ayna kumlama işlemi, yüzeylerinde aşındırma meydana getirerek dekoratif görüntü verme işlemidir. Bu görünümün oluşturulması için cam veya ayna yüzeyi kâğıt ya da pvc folyo ile kaplanır. Bu folyolar elle ya da özel kesim makinelerinde kesimi yapılarak yapıştırılır. Bu folyoların üzerindeki deseni ortaya çıkaracak şekilde, kumlama yapılmak istenen bölgedekilerin cam yüzeyinden kaldırılması ile ve daha sonra da basınçlı boya tabancalarının nozulları değiştirilerek cam yüzeyine tazyikli hava püskürtmek suretiyle yapılan işleme kumlama denir.

Eskişehir Web Tasarım