Eskişehir Temperli Cam Üretimi Tezcanlar Cam

Cam temper işlemi; yatay bir hat üzerinde camın dış yüzeylerine daha fazla basınç gerilimi, cam ortasına ise dolaylı bir çekme gerilimi kazandırmak için; istenilen ölçüye göre kesilmiş ve kenarları düzeltilmiş camın; erime noktasına kadar (625-645 °C) kontrollü olarak ısıtılıp, hızla soğutma işlemi ile camın yüzeylerine 6000 Pa basınç ön gerilimi kazandırma aşamalarını içerir. Temper işlemi uygulanmış olan cam; işlem görmemiş olan normal cama göre kırılmaya ve ısıya karşı yaklaşık 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır. Temperli cam kırıldığı zaman zar ebatından daha küçük ve daha az keskin parçalara ayrıldığı için yaralanma riskini az olduğundan dolayı güvenlik camı özelliğine sahiptir. Temper işlemi yapılan camlar; diğer normal camlara oranla çok daha fazla güvenli ve daha sağlamdırlar.

Temper işleminden geçmiş olan cama kumlama, koparma, boyama haricinde herhangi bir başka işlem yapılamamaktadır. Temperli olan cama; kesme, delik delme, havşa açma, kenar ve yüzey taşlama işlemleri yapılır ise cam patlamaktadır. Bu nedenle temper işlemine girecek camın; doğru ölçülendirme, rodajlama, delme gibi ihtiyaç olan işlemlerin cam temper işlemine girmeden önce yapılması gereklidir.

Temper işlemine alınacak camların kenarına mutlaka rodaj veya zımpara işlemi uygulanmalıdır ve camda açılan delik kenarındaki çapaklar havşa işlemi yapılması suretiyle temizlenmelidir, bu işlemler yapılmaz ise cam temper işlemi sırasında fırında patlar. Temper işlemine alınacak olan camda yer alan deliklerin çapı en az cam kalınlığı kadar olmalıdır. Delik çapı camın kalınlığından küçük olursa eğer cam temperleme işlemi sırasında fırında patlar. Aynı zamanda cam üzerinde yer alan delikler cam kenarına çok yakın olmamalıdır ve aynı bölge üzerinde birbirine yakın konumda yoğunlaşmamalıdır.

 

Temperli Cam Kullanım Alanları

-Bina Cephe Camları

-Cam Balkon Sistemleri

-Ofis Bölme Sistemleri

-Merdiven Basamağı

-Asansör Camları

-Duş Kabin Camları

-Bombeli Camlar

-Motorlu Araçlar

-Beyaz Eşyalar

Eskişehir Web Tasarım