Eskişehir Yangın Kapısı

Eskişehir Tezcanlar Cam - Yangın, Eskişehir'de 40 yılı aşkın sektör tecrübesiyle yangın kapısı satış hizmetlerini siz değerli müşterilerine sunmaktadır.

Yangın kapısı, yangın ve benzeri acil durumlarda insanların dışarıya en hızlı biçimde çıkmasını sağlayan kapıya verilen isimdir. Yangın kapısı , Metal malzemeler kullanılarak üretilir ve kullanım alanına göre yangına 30dk, 60dk, 90dk,120dk ve 240 dakikaya kadar dayanımlı olan çeşitleri vardır. Yangın kapısı , Duman sızdırmaz özelliğe sahip olması nedeniyle yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Acil çıkış kapısı ismi ile de bilinen Yangın kapıları, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok yapıda, işyerlerinde Yangın kapısı bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın kapısı ; Yangın sırasında güvenli bir kaçış için bir rota sağlamaktadır.

Yangın kapısı ; Yangına belirli bir süre dayanarak yangının yayılmasını engellemektedir.

Yangın kapısı ; Can ve mal güvenliğini sağlamaktadır.

Yönetmeliklere uygun bir şekilde hazırlanmış Yangın kapısı nın bir takım aksesuarlarının üzerinde bulundurulması mecburidir.  Bu aksesuarlar;

Panik bar

Panik bar, panik anında Yangın kapısı nın mümkün olan en hızlı şekilde açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yaylı menteşe

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi Yangın kapısının kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bunu sağlamak için ise yaylı menteşeler kullanılır.

Duman sızdırmaz fitil

Yangın kapısı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilir. Duman sızmasını engellemek amacı ile Yangın kapısı ve kasanın birleşim noktalarında duman sızdırmaz fitiller kullanılır.

Yangın kapısı yangının bir ortamdan diğer ortama geçmesini önlemek ve panik anında kaçış içindir, istenildiği takdirde alarm sistemine bağlı olarak da çalışabilmektedir.

Yangın kapısı , Standart ölçü ve özelliklerin yanı sıra talebe göre istenilen özellik ebat, renk ve aksesuarlarla üretilebilmektedir. Yangın kapısında  kaçış için panik bar kol mevcuttur istenir ise dışardan da kilitleyebilmek için dış müdahale kolu kullanılmaktadır.

Eskişehir Web Tasarım